In 2018 heb ik Vera Bergkamp van de D66 gemaild of zij iets voor mij en het Burgerinitiatief Erken Fibromyalgie kon betekenen. Diezelfde dag kreeg ik mail terug van haar Tweede Kamer Collega, Rens Raemakers. Hij wilde wel met mij in gesprek. Op 28 januari 2019 was het dan zover. Vanuit Neede ging ik met de auto naar Rijssen vanuit daar ben ik met de trein naar Den Haag gegaan. Om 12:00 uur vond het gesprek met Rens Raemakers plaats.

Hij snapte heel goed waar fibromyalgie-patiënten tegenaan lopen, omdat hij zelf ook tegen dingen aan loopt nadat hij kanker heeft gehad. Ik vond het een erg fijn gesprek en gaf mij goede adviezen.

Hij adviseerde om een verslag te maken met alle tekst dat op mijn website staat, zodat ik die naar alle Tweede Kamerleden kan mailen zodat iedereen op de hoogte is wat ik wil met dit burgerinitiatief. En hij adviseerde mij om 50.000 handtekeningen aan te leveren, omdat ik al zolang bezig ben. Mensen die zijn overleden of zijn verhuisd, en daarbij niet zijn adresgegevens heeft gewijzigd, zijn niet meer geldig. En dit kun je niet controleren. Dus om zeker te weten dat je genoeg handtekeningen hebt is het verstandig om meer handtekeningen aan te leveren.

Aan het einde van het gesprek kreeg ik van hem zijn boek en heeft hij er wat voor mij ingeschreven. En als laatste zijn we nog samen op de foto gegaan.