Dansen

Vanaf dat ik 6 jaar oud was ging ik op Jazz ballet, dit heb ik gedaan tot mijn 13de. Ik wou meer uit mijzelf halen en echt optreden voor publiek, dus ben ik toen op Showballet gegaan. Ik heb dit 3 jaar gedaan, maar helaas moest ik hier mee stoppen, omdat ik 2 uur lang dansen op dit niveau niet vol kon houden.

Na een jaar niet te hebben gedanst, begon het toch weer bij me te knagen. Ik miste de gezelligheid en het bewegen op muziek. Ik heb het toen toch maar gelijk weer opgepakt en ben bij de Showdance groep gegaan. Er zat alleen wel een nadeel aan, want dit was namelijk ook 2 uur achter elkaar. Na dit een tijdje vol te hebben gehouden, werd het mij toch weer teveel.

Gelukkig had de dansstudio nog andere uren en kon ik op een lager niveau. Dit was een uurtje dansen en lang niet zo professioneel als de Showdance groep. Hier dansten we op verschillende soorten muziek en stijlen. Ik had het elke les heel erg naar mijn zin, want ik hou wel van die afwisseling. Na de les had ik helaas vaak hoofdpijn, omdat ik mijn nek en rugspieren te veel had aangespannen. Ondanks dat ben ik wel blijven dansen. De lerares heeft later de manier  van dansen veranderd. Je danst hierbij met je buikspieren aangespannen. Door deze manier van dansen heb ik na de les geen hoofdpijn meer. Je gebruikt namelijk al je spieren en je danst rechtop, waardoor je vrijer kan ademen en genoeg zuurstof binnen krijgt. Je spieren worden hierdoor ook sterker. Helaas stopte de dansstudio ermee en moest ik opzoek gaan naar iets anders.

Zumba en fitness

Omdat de dansstudio ermee stopte, ging op zoek naar iets anders om toch te blijven bewegen en te kunnen bewegen op muziek. In mijn woonplaats is Sportstudio de Gaard. Ik heb daar op het lesprogramma gekeken of er lessen waren die bij mij zouden passen. De moves les en de zumba les leek je wel wat. Dit mocht ik uitproberen.

Uiteindelijk ben ik lid geworden van Studio de Gaard en ging ik naar de Moves les. Moves houd in eerst en stukje dans choreografie, het tweede deel is een stukje high zumba en daarna de cooling down. Dit vond ik een erg leuke les, maar lichamelijk was het niet vol te houden, want de volgende dag had ik veel hoofdpijn en pijn in mijn rug.

Doordat ik de moves niet meer volhield ben ik zumba gaan doen. Je danst op de muziek en je doet wat de zumba instructeur zegt. Na een aantal lessen kent iedereen het dansje wel. Hier onder zie je een filmpje van wat wij in de les doen.

Om mijn rugklachten te verminderen heb ik bij Sportstudio de Gaard gevraagd of ze daar oefeningen voor hebben. Dat hadden ze wel. Na een aantal weken merkte ik een groot verschil. Mijn spieren werden sterker en ik heb minder rugpijn. Hieronder een paar oefeningen die ik doe bij Sportstudio de Gaard.

Brug

Langzame rug strekking

 Lat Pulldown

Rotary Torso

Seated Rowing