Beweging is voor mij erg belangrijk, want als ik teveel stil zit, gaan al mijn spieren vastzitten en heb ik nog meer pijn. Natuurlijk moet ik wel goed opletten dat ik niet over mijn grenzen ga. Dit is natuurlijk niet altijd te voorkomen. Soms moet ik dan een keuze maken ga ik teveel doen en ga ik over mijn grens of sla ik de activiteit over en pak ik mijn rust. Bij rust pakken, moet ik kijken wanneer ik de activiteit wel kan doen en als ik beslis ik ga mijn dingen toch doen, dan weet ik dat ik de volgende dag/dagen ervan bij moet komen. 

Een voorbeeld hiervan is dat ik dus de handtekeningen heb overhandigt in Den Haag. Ik heb die dag lang gereist, het overhandigen was natuurlijk ook erg spannend. Ik wist van te voren al dat dit mij veel energie ging kosten, dus de dagen daarna heb ik dan ook niets gepland.

Wat ik erg leuk vind is dansen onder sporten kun je hier meer over lezen. Ik heb eerder aan showballet en showdance gedaan maar dit kon ik niet meer volhouden door de fibromyalgie. Ik ging hierbij dus vaak over mijn grens. Uiteindelijk moest ik daarmee stoppen en heb ik gekozen voor om zumba lessen te volgen. Dit is minder intensief dan showballet of showdance en ik kan toch lekker dansen op muziek.