Door corona kan ik niet naar de sportschool hierdoor gaan mijn spieren vast zitten en hierdoor krijg ik ook meer rugpijn. Ik ben toen gaan googelen of er nog dingen zijn wat mij pijnverlichting kan geven. Ik las toen op verschillende websites dat een acupressuur mat, of ook wel genoemd spijkermat, kon helpen. De spijkermat zorgt ervoor dat je kan ontspannen en verlicht pijn in spieren, nek/schouders of hoofdpijn. De mat zorgt voor een goede doorbloeding.

Alleen zag ik ook dat er grote prijsverschillen tussen verschillende maten zaten. Ik heb toen verschillende matten met elkaar vergeleken en veel reviews gelezen. Uiteindelijk heb ik gekozen voor de PuraVida Acupressuur mat.

Waarom heb ik voor deze spijkermat gekozen?

  • Het was meteen leverbaar.
  • Er zat een kussentje bij de prijs inbegrepen.
  • De mat heeft meer dan 9000 spijkerpuntjes (gemiddeld is 5000), waardoor de behandeling effectiever is.
  • En de prijs sprak mij aan € 34,95. De prijs van een spijkermat ligt tussen € 5,00 en € 100,-.

De eerste paar keren dat ik op de mat ging liggen was het eerst wel scherp de rug. Maar als ik er eenmaal op lig, voelt het ontspannend en van de mat af gaan was eerst ook scherp. Maar hoe vaker ik er nu op heb gelegen hoe minder scherp het is.

Als ik op de mat heb gelegen is mijn rug weer soepel en is de pijn minder. Natuurlijk is de pijn niet helemaal wel, maar ik voel me wel meer ontspannen en soepel hierdoor is de pijn dragelijker. Ook kleurt mijn rug helemaal rood, dit komt doordat de doorbloeding in de huid op gang is gebracht. Dit trekt bij mij na een aantal minuten weer weg. Sommige mensen hebben een dun shirtje of hemdje aan als ze op de mat liggen. Ik doe dit niet, want dan voel ik de puntjes minder en dat vind ik minder prettig.