Bij gedaan in 2020 kun je lezen dat ik een telefonisch interview heb gehad met de FES. In januari 2021 is het artikel geplaatst in het FES magazine.
Ook had ik in december 2020 een telefoongesprek Noortje Krikhaar van het ReumaMagazine voor een column in het ReumaMagazine van februari 2021. Samen hebben we er weer een mooi stukje van gemaakt.
Eind januari liep het contract met hosting van de website af. Ik wilde niet bij deze hosting blijven, omdat de website vaak langzaam was. Eind 2020 had al een nieuwe hosting aangevraagd. In januari 2021 is mijn website overgezet op de nieuwe hosting en is mijn website ook helemaal vernieuwd. Niet alles kon ik er in één keer opzetten, want ik wilde alles uitgebreider gaan omschrijven. Alles ben ik beetje bij beetje toe gaan voegen.
Op 9 februari 2021 las ik op de website van de Tweede Kamer dat ik aan het tweejaarscriterium voldoe. Ik had hier nog geen officieel bericht van. Dus heb ik meteen mijn contactpersoon van de Commissie voor de Verzoekschriften en de Burgerinitiatieven gemaild met de vraag of het inderdaad is goedgekeurd. Ik kreeg terug dat er op 25 februari 2021 een vergadering met een stemming plaatsvindt en dat ik dan meer zou horen.
25 februari 2021 kreeg ik een mail van mijn contactpersoon van de Commissie van de Verzoekschriften en de Burgerinitiatieven. Dat het Burgerinitiatief Erken Fibromyalgie ontvankelijk is verklaard en het wordt overgedragen aan de Commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
Ik heb gelijk de Tubantia, het ReumaMagazine, het Fibrocentrum en de FES bericht gedaan dat alles is goedgekeurd en alles nu wordt overgedragen aan de Commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De Tubantia heeft gelijk weer wat in de krant geplaatst, het ReumaMagazine in hun magazine en het Fibrocentrum heeft een artikel op hun website geplaatst, net als de FES. Daarna heb ik gelijk een bericht op mijn social mediakanalen gezet, met de vraag of andere fibromyalgie patiënten de landelijke media voor mij willen benaderen. Het lukt mij namelijk zelf niet om een ingang te krijgen in de landelijke media.
Dit had een beetje effect de volgende dag op 11 maart 2021 werd ik gebeld door Hart van Nederland. Ze vroegen hoe het er nu voor stond met het burgerinitiatief Erken Fibromyalgie. Ik heb haar verteld hoe het ervoor stond. Ze wilde graag op de hoogte blijven en als het debat gaat plaatsvinden willen ze misschien iets uitzenden. Ze zei misschien, want als er ander belangrijk nieuws is gaat dat voor.
Ik merkte dat fibromyalgie patiënten mij om advies vragen over bijvoorbeeld de zorgverzekering, het UWV of de WMO. Helaas ben ik zelf ook een fibromyalgie patiënt en ik ben niet bevoegd om de fibromyalgie patiënt te zeggen wat ze wel en niet moeten doen. Vanuit dit standpunt ben ik na gaan denken hoe ik toch de fibromyalgie patiënt een beetje kan helpen.
In april 2021 ben ik begonnen met mijn eigen ervaring/geschiedenis met fibromyalgie op mijn website te gaan plaatsen. Fibromyalgie patiënten kunnen dan lezen hoe ik alles ervaar en daar zelf dingen uithalen wat ze misschien ook kan helpen.