Na het gesprek met Renske Leijten kreeg ik al snel van Renske te horen dat ik niet aan de eisen voldeed van een Burgerinitiatief. Ik vroeg namelijk niet naar adresgegevens en geboortedatum en dat is verplicht voor een Burgerinitiatief. De 12.000 handtekeningen die ik al had verzameld waren niet meer geldig. Maar ik dacht: "Ik geef niet op ik begin opnieuw."

Gelijk heb ik contact opgenomen met mij eigen gemeente, Gemeente Berkelland, of zij mij konden helpen met meer bekendheid in Berkelland. Omdat ik al met Renske Leijten had gesproken, wilde SP Berkelland mij wel helpen met meer bekendheid te krijgen in de Gemeente Berkelland. Ik ben naar een bijeenkomst van SP Berkelland gegaan, daar mocht ik vertellen waar ik mee bezig was. Die avond heb ik gelijk weer een aantal handtekeningen verzameld.

Het was voor mij in eerste instantie niet duidelijk of digitale handtekeningen ook geldig zouden zijn. Hierdoor had ik alleen de mogelijkheid om op papier te kunnen tekenen. Mensen konden via mijn website het handtekeningsformulier downloaden. Deze konden ze dan printen en door mensen laten invullen. Als ze de lijst dan vol hadden, konden ze de lijst naar mij opsturen.

In februari 2015 kreeg ik van Renkse Leijten te horen dat digitale handtekeningen ook geldig zijn. Ik heb gelijk een account aangemaakt op Petities.nl. Vanaf 17 februari 2015 was digitaal tekenen via Petities.nl mogelijk.

Ik heb toen weer allerlei media benaderd. Van Omroep Gelderland kreeg ik een reactie terug dat ze wel aandacht aan het Burgerinitiatief Erken Fibromyalgie wilden schenken via Gelderland Helpt. Gelderland Helpt is een multimediaal platform op tv, radio en internet. Het doel is om vraag en aanbod uit Gelderland samen te brengen en mensen met elkaar te verbinden en te helpen. 19 februari 2015 was ik live te horen op de radio.

Een lotgenoot heeft ook nieuwspagina’s aangeschreven. Op 20 februari zijn er op verschillende nieuwspaginia’s aandacht geschonken aan mijn burgerinitiatief. Onder andere op de website van Streekblad, Dichtbij en Nieuws.nl.

In mijn eigen woonplaats en omgeving heb ik op verschillende plekken de handtekeningformulieren neergelegd. Onder andere bij de fysiotherapiepraktijken en de apotheek. De marktmeester van mijn woonplaats is ook marktmeester van de markt in Hengelo Overijssel. Via haar heb ik kunnen regelen dat ik een dag op de markt in Hengelo mocht staan. 25 februari 2015 was het zover. Samen met zusje en haar vriendin heb ik de kraam ingericht. Later die dag kwam mijn nicht ook nog helpen om handtekeningen te verzamelen. Ik had groot mijn logo en button bij mij zodat het goed opviel dat mensen hun handtekening bij deze kraam konden zetten. Ik had flyers en visitekaartjes bij me die ik goedkoop bij een drukkerij kon laten drukken.

Ik kreeg van mensen verschillende reacties over fibromyalgie. Veel mensen wisten wel wat het was, omdat ze het zelf fibromyalgie hebben of een bekende heeft fibromyalgie. Sommigen die dachten dat een taaislijmziekte is, dit klopt niet en een klein handje wist niet wat het was. Ik heb deze marktdag veel handtekeningen verzameld. Helaas waren er ook veel mensen die hun handtekening wel wilden zetten en niet hun gegevens wilden achterlaten. Als ik niet naar alle gegevens had hoeven vragen, had ik nog veel meer handtekeningen kunnen verzamelen.

Op 8 februari 2015 kwam Emile Roemer in Borculo om te praten met thuishulpen. Ik dacht hier moet ik bij aanwezig zijn en heb gelijk contact opgenomen met SP Berkelland. Emiele Roemer vond het een goed initiatief. Hij heeft ook zijn handtekening gezet. 

In april 2015 kwam ik met Reumapatiëntenvereniging regio Gorinchem in contact. Zij wilden wel aandacht schenken aan mijn Burgerinitiatief door een artikel in hun kwartaalblad te plaatsen. Via Reumapatiëntenvereniging Gorinchem heb ik van alle Reumapatiëntenverenigingen de mailadressen gekregen zodat ik de ander Reumapatiëntenverenigingen ook kon vragen of ze aandacht aan mijn burgerinitiatief wilden schenken. Van een aantal Reumapatiëntenverenigingen kreeg ik reactie terug, dat ze wel aandacht aan wilden schenken door iets op hun website te plaatsen of in hun blad. Dit waren onder andere Reumapatiëntenvereniging Spijkenisse, Arnhem, Roermond, Oss, Alkmaar, Almere, Drachten en Zutphen. Via Reumapatiëntenvereniging Baarn/Soest en omgeving kwam ik in contact met het ReumaMagazine. Vanaf dat ik hun gemaild heb, volgt het ReumaMagazine mij op de voet en hebben ze gelijk een artikel in hun magazine geplaatst.

De FES heeft in 2015 ook een paar keer aandacht aan mijn bugerinitatief geschonken. Op 18 maart 2015 en op 1 mei 2015 stond ik het magazine. In de loop van mijn Burgerinitiatief ben ik bij een aantal bijeenkomsten van de FES geweest om handtekeningen en informatie te verzamelen.

Het ROC van Twente heeft een digitaal nieuwsportaal voor alle medewerkers. Op het nieuwsportaal is een bericht geplaatst van mijn Burgerinitatief. Tevens heb ik verschillende landelijke radio en televisieprogramma’s gemaild met de vraag of zij aandacht aan mijn Burgerinitatief wilden schenken. Van een aantal heb ik een afwijzing gekregen maar van de meesten hoorde ik niets terug.

2 mei 2015 ben ik samen met de WensAmbulance Oost-Nederland naar de Zorgbeurs in Enschede geweest, om daar ook weer handtekeningen te verzamelen. Ik heb op de Zorgbeurs meer mensen ontmoet die bekend zijn met fibromyalgie. Deze dag heeft daarom ook veel handtekeningen opgeleverd.

Omdat ik natuurlijk meer partijen uit de Tweede Kamer achter mijn Burgerinitatief wil hebben staan, heb ik opnieuw de landelijke SP benanderd met de vraag of zij mij hierbij konden helpen. Daniël de Wit van de SP, die ik ook heb gesproken toen Emile Roemer in Borculo was, had aangegeven mij te willen helpen met het Burgerinitiatief. Op 8 mei 2015 mocht ik weer naar Den Haag om met  Femke Post van de SP in gesprek te gaan. Ik heb een fijn gesprek met haar gehad en later heb ik van haar, per mail, mailadressen gekregen van andere partijen.

In gemeenschap Noordijk werd er elk jaar aan de Bliksteeg in de tuin van Karin Dekkers een Open Tuinfair gehouden. Op 5 juli 2015 heb ik daar handtekeningen verzameld. Het was een erg gezellige warme dag.

Op 16 juni 2015 vond ik een bericht van Zorg in de Regio radioprogramma van de OZO op Facebook. Ze vroegen of er mensen waren die iets wilden vertellen over fibromyalgie.

Ik heb hier gelijk op gereageerd. Toen kreeg ik mail terug dat ik op 22 juli 2015 mocht komen in de OZO studio in Nijverdal om het radioprogramma op te nemen. In week 35 is dit uitgezonden op verschillende radiozenders.

Jaarlijks wordt er in Neede en omstreken een fietstocht georganiseerd. Op 29 juli 2015 ging ik mee met een familielid. Zij staat er elk jaar met kaartjes maken, maar een hele kraam was eigenlijk voor haar te groot. Daarom mocht ik met haar mee om handtekeningen te verzamelen. Die dag heb ik toch weer 62 handtekeningen opgehaald.

Op 7 augustus 2015 heb ik Utopia het tv-programma van Talpa gemaild of zij in Utiopa aandacht wilden schenken aan mijn Burgerinitiatief Erken Fibromyalgie. Op 15 augustus 2015 kreeg ik antwoord terug van Naomi. Zij was één van de utopianen daar. Ze vroeg mij of ik in Utiopa wat wilde vertellen over fibromyalgie. Dit wilde ik heel graag. Op 28 augustus 2015 om 19:00 uur s’avonds heb ik daar een presentatie gehouden over fibromyalgie.

De Telegraaf had eerder al aangegegeven als ik iets bijzonders had voor mijn burgerinitiatief dat ik hun daarvan op de hoogte kon brengen. Dan wilden ze wel aandacht schenken aan mijn burgerinitief. Toen ik wist dat ik naar Utopia mocht, heb ik gelijk contact opgenomen met de Telegraaf. De Telegraaf was meteen enthousiast. Ze gingen met mij mee naar Utopia.

28 augustus was het zover. Na een interview met de Telegraaf ging ik met mijn moeder en zusje naar Utopia. Ik werd hartelijk ontvangen. Voor deze avond waren er meer mensen met fibromyalgie uitgenodigd. Na mijn presentatie heb ik vragen beantwoord en met lotgenoten gesproken. De Telegraaf heeft de hele dag gefilmd en een video op hun website gezet. Helaas heeft het programma zelf niets uitgezonden op televisie en was het alleen te volgen via de livestream.

Nadat ik Utopia ben geweest ben ik door Radio 350 gebeld. Op 29 augustus 2015 was ik live te horen in hun radioprogramma.