Nice Social Bookmark

Pijnverlichting

Naast Dry needling doe ik zelf ook nog een aantal dingen om de pijn te verminderen en wat dragelijker te maken.

Beweging

Beweging is voor mij erg belangrijk, want als ik teveel stil zit, gaan al mijn spieren vastzitten. Natuurlijk heb ik ook wel momenten dat ik over mijn grenzen heen ga, maar ik vind dat je ook dingen moet doen die je leuk vind.

Ben je benieuwd welke sport ik beoefen? Kijk dan eens onder het kopje sport.

 Cuppen

 Bij dry needling cuppen ze mij en dit werkt voor mij zo goed, dat ik zelf een cup heb aangeschaft. Als ik dan ergens op mijn lichaam veel pijn voel, kan iemand van mijn familie mij cuppen.

Maar wat is dat cuppen nou eigenlijk?

Je huid wordt door de cup vacuüm gezogen en vervolgens beweeg je het over de pijnlijke gedeeltes van je lichaam. Dit zorgt ervoor dat de bloedsomloop beter wordt en de pijnlijke verhardingen minder worden.

EMS/TENS

Als ik heel erg veel pijn heb en zelfs het cuppen niet helpt, dan gebruik ik een ems/tens apparaat. Dit apparaat versterkt en herstelt pijnlijke spieren door verschillende, kleine elektrische pulsen door het lichaam te sturen.

Hoe gaat dit in zijn werk?

Je plakt de 4 bijgeleverde plakkers op de pijnlijke plekken waar je ze volgens het instructie boekje mag plakken. Nu sluit je de kabels aan, ook op de manier zoals in het instructieboekje word aangegeven. Daarna stel je het apparaat in zoals je het hebben wilt qua programma, intensiteit en het aantal minuten. Als je dit allemaal gedaan hebt doet het apparaat zijn werk.

LET OP: lees duidelijk het instructieboekje, voordat u er gebruik van maakt.