Nice Social Bookmark

Over mij

Ik ben Natalie Kramer en ik ben 24 jaar.

Fibromyalgie is bij mij begonnen met hele erge pijn in de pols Ik was toen 14 jaar oud. Ik ben toen doorverwezen naar de reumatoloog. Ze dachten dat ik het tunnelsyndroom had. Ze hebben bij mij een zenuwonderzoek gedaan, daar kwam niets uit. Het zou vanzelf weer over moeten gaan.

De pijn in mijn pols werd minder, maar toen kreeg ik erge pijn in mijn knieën. De huisarts dacht dat het groeipijnen waren. Op 16 jarige leeftijd begon de pijn in mijn pols opnieuw. Ik ben weer naar de huisarts gegaan en die heeft mij doorgestuurd naar de orthopeed. Die dacht dat het een overbelasting was van de pols door te veel computeren. Toen heeft de orthopeed ik mijn arm 6 weken in het gips gezet. Naar 4 weken in het gips te hebben gezeten, werd de pijn minder en verdween zelf bijna. Maar toen het gips er weer af was, had ik weer erge pijn in mijn pols, hiervoor kreeg ik fysiotherapie.

Met oefeningen en massages van de hand/pols ging de pijn niet over. Toen ben ik overgestapt naar dry needling ook een soort fysiotherapie. Daar prikken ze met naalden al je spieren los. Ín je spieren zitten knopen die pijn veroorzaken, dit heet ook wel triggerpoints. De fysiotherapeut vertelde mij dat ik veel van die triggerpoints in mijn spieren heb zitten. Naar een aantal behandelingen waren de triggerpoints op die plekken rustig, maar toch verdwenen de klachten niet. Hieronder zie je foto's van dryneedling. (Bron: http://fysiotherapie-dryneedling.nl/dry-needling/)

           

De fysiotherapeut adviseerde mij om terug te gaan naar de reumatoloog. Die heeft nog weer onderzoeken bij mij gedaan. Uit alle onderzoeken kwam niets uit. In het bloed geen aanwijzingen op reuma, röntgenfoto's en echo's van de pols waren geen afwijkende dingen op te zien. Vervolgens ging de reumatoloog op de zogenaamde tender points drukken. Als je bij meer dan de 11 van de 18 points aangeeft dat je pijn hebt, krijg je de diagnose fibromyalgie. Bij mij was dat ook het geval en toen werd er gezegd leer er maar mee leven. Ik kan niets voor u doen. Nu ga ik nog steeds om de week naar dry needling, zodat mijn spieren soepel blijven.

Ik heb nu de fibromyalgie onder controle doordat ik blijf bewegen en de spieren om de week los gemaakt worden bij dryneedling. Mijn advies naar fibromyalgie-patiënten is, ga bewegen met mate en zorg dat je spieren soepel blijven. De klachten gaan hierdoor niet weg, maar je kunt wel normaal functioneren.

 

 Voor vragen en/of opmerkingen stuur mijn een bericht via het contactformulier.