Nice Social Bookmark

Sport

Ondanks mijn fibromyalgie is dansen mijn grootste hobby. Ik dans al van kleins af aan en ik dans nu nog met veel plezier.
 
Showballet
 
Vanaf dat ik 6 jaar oud was ging ik op Jazz ballet, dit heb ik gedaan tot mijn 13de. Ik wou meer uit mijzelf halen en echt optreden voor publiek, dus ben ik toen op Showballet gegaan. Ik heb dit 3 jaar gedaan, maar helaas moest ik hier mee stoppen, omdat ik 2 uur lang dansen op dit niveau niet vol kon houden.
 
Studio Jesz
 
Na een jaar niet te hebben gedanst, begon het toch weer bij me te knagen. Ik miste de gezelligheid en het bewegen op muziek. Ik heb het toen toch maar gelijk weer opgepakt en ben bij de Showdance groep van studio Jesz gegaan. Er zat alleen wel een nadeel aan, want dit was namelijk ook 2 uur achter elkaar. Na dit een tijdje vol te hebben gehouden, werd het mij toch weer teveel.
 
Gelukkig had studio Jesz nog andere dans uren en kon ik mij zo aansluiten bij de Move-it groep. Dit was een uurtje dansen en lang niet zo professioneel als de Showdance groep. Hier dansten we op verschillende soorten muziek en stijlen. Ik had het elke les heel erg naar mijn zin, want ik hou wel van die afwisseling. Na de les had ik helaas vaak hoofdpijn, omdat ik mijn nek en rugspieren te veel had aangespannen. Ondanks dat ben ik wel bij de Move-it gebleven, want ik vond het veel te leuk om te doen.
 
U-dance
 
Tegenwoordig is de Move-it groep veranderd in U-dance. Daar leer je op een andere manier dansen, namelijk met je buikspieren aangespannen. Door deze manier van dansen heb ik na de les geen hoofdpijn meer. Je gebruikt namelijk al je spieren en je danst rechtop, waardoor je vrijer kan ademen en genoeg zuurstof binnen krijgt. Je spieren worden hierdoor ook sterker.
 
Ik ben blij dat ik mij hierin niet tegen laat houden door mijn fibromyalgie, en ik hoop dat ik dit ook nog jaren kan en mag blijven doen!