Nice Social Bookmark

Opleiding en werk

Ondanks dat ik fibromyalgie heb, wil ik wel het meeste uit mijzelf en het leven halen. Ik kan dan ook zeggen dat het met school en werk gelukkig goed met mij gaat.
 
Het VMBO
 
In 2011 ben ik geslaagd voor mijn VMBO-T diploma. Dit was voor mij goed vol te houden, al was de fibromyalgie al wel aanwezig in mijn rechter pols.
 
Bedrijfsadministrateur
 
Na de examens van het VMBO ben ik gaan werken bij de Lidl. Toen ik weer verder kon met school, ben ik gestopt met werken om mij op mijn opleiding te kunnen focussen.
De opleiding die ik toen ging doen was bedrijfsadministrateur niveau 4. In 2016 heb ik mijn diploma daarin behaald.
 
Werken en andere dingen
 
Ik werk 2 dagen bij een administratiekantoor. Toen ik nog thuis woonde bij mijn ouders deed ik daarbij naast een thuisstudie HBO Accountancy. Ik kon het leren en werken goed combineren door alles goed te verdelen over een week. Het weekend was dan ook echt weekend.
 
Toen ik met mijn vriend ging samenwonen, kwamen er meer taken bij. Je moet zelf koken, alles schoon houden, wassen enzovoort. Hierdoor ging het lichamelijk niet meer. Voor mijn studie moest ik eigenlijk hele dagen leren om het niveau aan te kunnen, maar dat ging niet meer.
 
Na een paar maanden op mijn tenen te hebben gelopen, ben ik gestopt met mijn thuisstudie. Ik werk nu een paar uur meer, doe gewoon mijn taken in huis en ik voel me weer goed. In de toekomst wil ik nog wel wat bijleren, dan moeten we maar zien hoe dat gaat lopen.